Index de autori

Bianca Blaja este studentă în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Comunicare și Relații Publice. Domeniile sale de interes sunt: PR medical, comunicare și relații publice, branding, business, social media și jurnalism.

Alfred Bulai este sociolog, profesor universitar dr. și director al Departamentului Sociologie, Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA. Interese de cercetare: cercetare socială cantitativă şi calitativă, comunicare publică şi socială, evaluare campanii si activităţi de comunicare, sociologie electorală, politici publice etc. Este autorul sau coautorul unor lucrări precum Reconstrucție instituțională și birocrație publică în România (Societatea Reală, 2009), Concepte fundamentale în sociologie (Paideia, 2009), Societatea reală (Fundaţia Culturală Română, 2007), Mecanismele electorale ale societăţii româneşti (Paideia, 1999). A publicat numeroase rapoarte de cercetare, studii și articole științifice în reviste naționale și internaționale.

Gheorghe Carp este senator, medic, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Oradea. Radu Carp este profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și director al Școlii Doctorale de Știinţe Politice. Este doctor în drept al Uni versității „Babeș-Bolyai“ (2002) și are un masterat în studii europene și relații internaționale la Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (1996). A publicat peste 10 volume de autor și colective. Printre publicații se numără: Politograma: Incursiuni în vocabularul democraţiei (2015), Dreptul public: perspectiva comparată și analiza politică – o intersecţie necesară (2015), Calea europeană a Republicii Moldova (2016).

Alexandra Chipăilă este studentă în anul III la specializarea Comunicare și Relații Publice, din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București. Domeniile sale de interes sunt comunicare și relații publice, social media, branding și marketing.

Ionela Gavril este licențiată în Știinte Politice la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București (2007) și a urmat masterul de Politică Europeană și Românească (2009) la aceeași facultate. A urmat cursuri de drept comunitar si politica europeana, la IEP Toulouse. Este autoarea unor articole precum: „Alegerile prezidentiale din 2014 si impactul lor asupra regimului premier-prezidential din Romania“, „Les médias influencent-ils l’agenda parlementaire en Roumanie?“.

Georgeta Ghebrea este profesor universitar dr. la Facultatea de Știinţe politice, Universitatea din Bucureşti. Are o vastă experiență în managementul proiectelor şi echipelor de lucru, în proiectarea şi implementarea cercetării ştiinţifice, evaluarea proiectelor, analiza şi evaluarea de politici sociale. Este (co)autoarea / coordonatoarea unor lucrări precum: Comunism, tranziţie, integrare europeană (Editura Universităţii din Bucureşti, 2010), De la sărăcie la bunăstare şi înapoi? Reforma statului bunăstării în anii ’90 (Editura Universităţii din Bucureşti, 2010), Introducere în sociologia politică (Editura Universităţii din Bucureşti, 2008), Factori ce blochează participarea politică şi civică a femeilor (Nemira, 2005), “Using Interactive and Participant Methods: A Postmodern Shift in Political Science Research?“, Postmodern Openings 9/4, 2018).

Claudia Gilia este conferenţiar universitar doctor la Universitatea Valahia din Târgoviște, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Este specializată în Drept constituțional. Printre lucrările publicate se numără: Sisteme și proceduri electorale (C.H. Beck, 2007), Reflectarea principiului egalității de șanse în alegerile din anul 2016 (Sfera politicii nr. 188-189, 2016), Referendumul – putere sau contraputere? (Revista de Științe juridice nr. 2, 2015).

Constantin Hlihor este profesor universitar dr., specialist în istoria secolului XX, geopolitică și relații internaționale. Este Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius“ din Constanța, expert evaluator ARACIS – domeniul ştiinţe politice şi istorie contemporană și (co)autor a sute de cărți, articoile și studii. Printre acestea se numără: Revoluție și tranziție la români într-un secol scurt. 19181989 (Tritonic, 2017), România și șocurile geopolitice ale războiului rece (IRRd, 2016), Geopolitics. From a Classical to a Postmodern Approach (Italian Academic Publishing, 2014), România: căderea comunismului şi naşterea democraţiei. 1989-2000 (Editura Universității din București, 2006).

Cristina Matiuța este conferențiar universitar la Universitatea din Oradea, unde predă cursurile de Teorii ale democrației, Partide politice și Societatea civilă. Este absolventă a Facultății de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității Babes-Bolyai, Cluj-Napoca (1996) și doctor al aceleiași universități (2004), cu o teză despre relația dintre liberalism și naționalism și problemele modernității României. A beneficiat de o bursă doctorală la Universitatea Liberă din Bruxelles și de stagii post-doctorale de cercetare la Universitatea din Fribourg (Elveția) și la Institutul Universitar European (Italia).

Cristian Preda este politolog, profesor universitar dr. la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București. Este membru al Asociației Române de Științe Politice și al Institutului de Studii Politice, Universitatea din București. A publicat peste 60 de studii și articole științifice în volume colective și în reviste de specialitate, din țară și din străinătate. Printre lucrările sale se numără: Partide şi alegeri în România postcomunistă: 1989-2004 (Nemira, 2005), Regimul, partidele şi sistemul politic din România (Nemira, 2008), Introducere în Știința politică (Polirom, 2019, ed. a III-a, revăzută), Rumânii fericiți. Vot și putere de la 1831 până în prezent (Polirom, 2011).

Mihaela Stănciulescu este lector universitar asociat la Universitatea din Pitești, doctor în Științe politice (SNSPA) și consilieră la Biroul Teritorial Piteşti al instituţiei Avocatul Poporului. Este autoarea unor lucrări precum: Geostragie şi Geopolitică post Război Rece în Balcani (Presa Universitară Clujeană, 2013), Biserici şi tunuri. Dimensiunea religioasă a conflictelor din Balcani în perioada post Război Rece (Presa Universitară Clujeană, 2012), „Constituţionalismul culturii în România“ (în volumul Perspectivele constituţionalismului în România, RA „Monitorul Oficial“, 2010).

Gabriela Tănăsescu este cercetător științific III dr., Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române. Este doctor în Filosofie (Universitatea din București). Domenii de interes: filozofie politică modernă și contemporană, teorii politice contemporane, istoria ideilor politice moderne și contemporane. Lucrarea de autor cea mai recentă: Semiprezidențialismul din România. Considerații actuale (2015). Lucrări coordonate în ultimii ani: Teorii ale legitimității puterii (2014), Spațiul public european. Idei, instituții, politici (cu Gheorghe Ciascai, 2014), România și Rusia după 20 de ani – percepții, realități, perspective (cu Dan Dungaciu, 2013).

Ionuț Vulpescu este deputat, fost ministru al Culturii (2014-2015, 2017), fost consilier în cadrul Administrației Prezidențiale (2000-2004). Este licențiat în teologie (Universitatea din Bucureşti) și doctor în Filosofie (Universitatea din Bucureşti). Este editorialist al Revistei „Cultura“, coautor al cărții „Dobra. O monografie sentimentală“ (Litera Internaţional, 2007; Semne, 2012, ed. a II-a, revăzută și adăugită) și al volumului de eseuri sportive „Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş“ (Art, 2012).

Mai multe
articole